Je meent het?!

Dus ik deed vroeger wel eens aan Bloggen. Of ja vroeger. Als ik ergens iets bij voelde of dacht of vond dan deelde ik dat op Facebook en daar kreeg ik dan vaak positieve feedback op. Ik kan me herinneren dat iemand zei zo’n pareltje hoort niet op Facebook dus deel het met de 🌍 wereld. Maar dat is nu het punt. Ik vind de middenweg zoeken tussen wat je wel en niet wilt delen met de wereld best lastig. Daarnaast vind ik ook dat men tegenwoordig altijd overal een mening over moet hebben en die mening ook te pas en te onpas meent te moeten verkondigen. Meestal niet op een respectvolle manier en een normale discussie is veelal niet mogelijk. Ik had een mooi gesprek met een vriend afgelopen weekend over het onderwerp mening en oordeel. Hij zei ik heb over heel veel dingen een mening maar over veel minder dingen een oordeel. Vond ik wel treffend. Ik probeer, met nadruk probeer, om zo veel mogelijk zonder oordeel te leven. Althans mijn oordeel over anderen. Naar mezelf toe doe ik niets anders dan oordelen en dat oordeel is zelden positief. Onder het mom van leven en laten leven probeer ik me niet te storen aan dingen waarvan ik zie dat anderen zich wel storen. En als het me wel stoort houd ik meestal mijn mond omdat ik het vaak verspilde negatieve energie vind. Ik merk dat ik me vaak slecht kan inleven in de gedachtegang van andere vrouwen (en andere mensen 😉) in of op dit medium. Wat zijn wij vrouwen toch goed in op elke slak zout leggen. Ik algemeniseer in deze. Maar het is wel mijn mening. Ik oordeel daar niet over ik verbaas me wel. Als er zoveel belangrijke dingen in de wereld zijn om je druk over te maken waarom wordt dan de microscoop gelegd op de kleinste details die als je het nuchter bekijkt zo totaal onbelangrijk zijn. Waarom het vergrootglas op de ander en niet bijvoorbeeld op jezelf en wat je eigen positie is in de situatie. Wat kun je zelf doen om iets te veranderen aan deze zonder je mening te verkondigen? Jezelf voor je reageert even afvragen is het nu echt nodig om dit te delen en wat denk ik ermee te bereiken? Je kunt er ook voor kiezen om het niet te melden. Te denken nou ja ik scroll even verder morgen weer een dag. Moet ik nu concluderen dat ik in dit geval toch ook mijn mening even verkondig op Facebook. Mijn mening die luidt dat we te veel onze mening menen te moeten geven. Waarbij mijn (ver) oordeel is over mezelf dat ik het dan toch ook niet kan laten en dat dat dan best stom is. Ga ik jullie nu laten leven en laten leven. En bedenken hoe ik volgende keer (ver)oordeelvrij mijn mening kan geven.

Liefs Kaat

0 comments on “Je meent het?!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *