YoYoYoga

YoYoYoga

Wat een lekker dagje vandaag.  Dat weer. Dan wil je toch meteen naar buiten en ik word zoveel vrolijker als het zonnetje schijnt. Ik heb meteen mijn panty gelaten voor wat het was en qua temperatuur was dat goed te doen. Ik werd laat wakker omdat ik gisteren toch iets te lang heb zitten kijken naar de verkiezingsuitslag. Ik ben blij dat de PVV niet de grootste is maar het feit dat zo’n 13 procent! van de mensen toch stemt voor die partij vind ik enigszins, tja, hoe zal ik het zeggen,  dom. En dan ben ik nog mild. Dat betekent dat van de 10 mensen die ik ken 1,3 persoon stemt op Geert Wilders en het dus eens is met zijn ideeën.  Dat maakt maar eens te meer duidelijk dat er meer geld moet naar het onderwijs zullen we maar zeggen. Ik pretendeer overigens niet dat ik heel slim ben of heel veel verstand heb van politiek. Want dat heb ik niet. Maar ik ben een kleurrijk typje en ik heb een hekel aan beoordeeld worden op, over, en om mijn uiterlijk. En ik ben dus erg tegen racisme.  Oh en ik bedenk me nu dat mijn berekening van 1,3 op de 10 mensen niet klopt. Want niet iedereen heeft natuurlijk gestemd. Zie je wel. Er moet meer geld naar (reken)onderwijs.

Qua eten ging het vandaag prima en eigenlijk al heel de week. Weinig koolhydraten. Veel groenten. Geen snoep. Op moment van schrijven wel een knorrende maag en snaaidrang maar zolang ik typ kan ik niet eten. Dit kan dus wel eens een lang verhaal worden. Please forgive me 4 that.

Gisteravond had ik nog een vergadering van mijn vereniging van eigenaren. Ik sprak daarna nog even met mijn ook wat corpulente buurvrouw. Zij had onlangs meegemaakt dat mijn mega slanke en zeer sportieve bovenbuurvrouw zonder aankondiging, vraag, verzoek of enige andere vorm van tact aan de deur stond en haar het boek van Sonja Bakker overhandigde. Kun je je voorstellen dat de bel gaat en dat je buurvrouw zegt: “Hier ik heb het boek van Sonja Bakker voor jou.”? Punt. Ze gaf als reactie : “Bedankt, ik zal het aan mijn arts doorgeven. ” Ze blijkt dus een aandoening te hebben. Wist ik ook niet. Nu dus wel. En ze heeft de neiging om bovenbuurvrouw een klap te verkopen ingehouden. Respect. Jullie begrijpen dat buuf 1 en buuf 2 geen vrienden meer zijn. En ik denk al heel de dag. Hoe kun je denken dat het ok is om zoiets te doen?  Doe normaal. Wat een lef. Wat een bord voor je kop. Wat respectloos. Ik kan me heus wel bedenken, ach misschien was het goed bedoeld. Maar net als met de tussenopmerking “met alle respect maar ” wat zoveel wil zeggen als ik heb er 0 respect voor is zoiets als “ja maar ik bedoel het toch goed” ook echt geen excuus om het dan toch maar te doen.

De dag sloot ik vandaag af met een Yoga les. En alles deed pijn op de mat en ik heb heel hard gezweet. Dat viel me even tegen. Ik heb een tijdlang echt intensief aan Yoga gedaan. Yin, Power, Hatha, van alles eigenlijk. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt is een yoga les vaker wel dan niet echt wel een pittige workout. En niet alleen voor je lijf maar ook voor je geest.  Ik voelde vandaag pijntjes op plekken waarvan ik me niet bewust was dat ik pijn had. Dat is dan ook meteen het voordeel van Yoga. Het maakt je zo lekker bewust. Je chakra’s of je meridianen gaan weer open zeg maar, dus ik voelde ook tijdens de les de tranen omhoogkomen en dat was niet van de fysieke pijn. Er begon van alles te stromen. En nu zit ik op de bank en voel ik de spierpijn alweer opkomen. Een perfecte combinatie dus van fysieke inspanning en bewustwording. Ik ben en was toch altijd als ik op de mat sta bezig met alles wat mijn buurvrouw (en dan bedoel ik niet bovengenoemde bovenbuurvrouw)  wel kan, en ik niet kan. En dat is dan best veel. Ik heb me voorgenomen om dat nu anders te gaan doen. Ik ga bewuster met mezelf bezig zijn tijdens deze yoga lessen. Ik volg ze nu trouwens bij http://www.lolin.nl/ waar ik ook regelmatig kom voor een shiatsu massage. Het is heerlijk klein, in haar huiskamer, met maar 4 dames vandaag dus minder vergelijkingsmateriaal voor mij. Perfect. Fijn. Volgende week weer.

Voor nu: Namaste

0 comments on “YoYoYogaAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *