Lieve Sabrina,

Lieve Sabrina,

Lieve Sabrina,

Wat leuk dat je ingaat op mijn uitnodiging. Een toffe blog heb je ervan gemaakt (http://www.sabrinaloont.nl/2017/03/19/sal-dag/. Ik weet niet of ik nu nog wel de hulp van Flair, Viva of Libelle wil inroepen. Ik denk dat ik daar op dit moment niet wijzer van wordt. Tot mijn schok kwam ik  er gisteren wel achter dat ik zwaarder ben dan Paul de Leeuw.

Paul lijnt namelijk ook mee met Linda en ging op de weegschaal. Nu vind ik hem leuk hoor maar er hoeft niet meer van mij in soortelijk gewicht te zijn dan van hem. Dit haalde me toch weer weg uit mijn droomland dat het allemaal wel meevalt en dus hoeven die kilo’s niet meer dagelijks met me mee te vliegen (naar de regenboog).

Je maakt een mooi plan van aanpak zeg ik. De volgorde zou ik wel even veranderen, althans zet je genieten van het leven even bovenaan?  Dat lijkt me toch nog altijd het allerbelangrijkste. De rest is allemaal best plausibel. Plausibel is het favoriete woord van Karin uit het programma ik heb het nog nooit gedaan, en zij is qua gebruik van dat woord mijn grote voorbeeld geworden. Mocht je even willen lachen kijk dan vooral hier https://youtu.be/u_4xeEOFEFA even terug.

En dan minderen met alcohol vind ik echt een heel goed voornemen. Ik neem me dat altijd alleen maar voor de dag nadat ik teveel heb gedronken. Van dit goede voornemen heb ik slechts een ding geleerd en dat is dat ik het nooit leer. Dus ik verwacht niet dat dat op korte termijn gaat veranderen. Wat ik me wel heb me voorgenomen is,  om indien mogelijk, de minder slechte varianten te kiezen van alcohol dus wijn in plaats van bier. Maar niet als ik op stap ben. Niet alleen is kroegwijn echt vies en het is ook gewoon onhandig. Niets makkelijk dan gewoon met 2 vingers in de lucht je drank kunnen bestellen dus daar ga ik niet vanaf wijken hoor. Ik moet wel een beetje mezelf kunnen blijven.  En als ik een vodka-spa rood ga bestellen dan raak ik mezelf echt kwijt hoor en is het einde zoek.

Wat ik zo grappig vind is dat je jezelf een rollade voelt als je ligt. Ik heb dat dus net andersom. Als ik lig denk ik hee, het valt allemaal wel mee. De zwaartekracht zorgt ervoor dat mijn buik mooi indaalt en zeker als ik op een zacht matras lig helpt de ondergrond fijn mee om in weg te zakken. Maar als ik ga staan. Die buik die dan hangt als een kangoeroebuidel, een buik alsof ik 5 kinderen heb gebaard, terwijl ik nooit zwanger ben geweest. Vreselijk oncharmant. Ik ben dan ook net als jij groot voorstander van grote onderbroeken. Bij voorkeur die ik echt kan optrekken tot over de navel, zodat die heupkwabben goed worden ingepakt. En ik kan er niks aan doen  maar het zit toch ook nog eens veel lekkerder dan zo’n kanten stringetje.

Maar wat ik het allerergste vind zijn mij bovenarmen. Zelfs toen ik 28 kilo lichter was waren ze me een doorn in het oog. Als ik zwaai zwaait eerst mijn arm en die flap volgt 3 seconden later alsof er vertraging op de lijn zit. Zo lelijk. Ik heb me dan wel ook voorgenomen dat ik als ik slaag in deze poging ik die kipfilet met vel ga laten verwijderen. En niet alleen esthetisch is lelijk, het is ook gewoon super irritant. Het schuurt en je moet je kleren alsnog 2 maten groter hebben van boven omdat de mouwen anders niet passen.

Verder had ik nog niet echt een stappenplan gemaakt maar hierbij dan het mijne:

 • genieten van het leven
 • trots zijn op alles wat me wel lukt
 • successen delen maar ook als het is misgegaan
 • 2 keer per week yoga
 • 2 keer per week naar Annelies http://www.body-base-eindhoven.nl/
 • 1 keer per week (minimaal) een uur wandelen. Ik heb al een wandelmaatje gevonden in Saskia en dat was gisteren toch enorm gezellig.
 • veel veel meer groenten eten
 • vaker vis eten
 • veel eiwitten eten
 • gezonde vetten eten
 • in het weekend dingen eten van mijn guilty pleasures lijst. Die lijst moet ik nog even maken.
 • me weer fit voelen en dus op tijd naar bed en op tijd opstaan.
 • niet meer bestellen via thuisbezorgd.nl
 • stoppen met energydrink drinken (en dat is nog wel een hele opgave ben ik bang )
 • blijven bloggen

Ik denk dat het dat wel een beetje was qua voornemens. Mijn eerste 4.2 kilo ben ik alweer kwijt Die komma een plaats naar rechts en ik zit op mijn streefgewicht. Zie je, nu ben ik weer in Droomland. Maar toch, het is best een vliegende start. Hoop dat die kilo’s voor altijd zijn gevlogen. Maar als het dan toch over Paul de Leeuw ging, hier een mini nieuwe songtekst op ik heb je lief. Geniet ervan 😉

Ik heb eten lief. Mijn hele leven. Het is veel meer dan houden van.

Het is alsof chocolade in mijn bloed zit, ik zonder friet niet leven kan.

Ik proef het tijdens het kouwen, of als ik je plotseling ruik.

Ik heb eten lief. Vier lekkere gangen lang.

Ik denk dat hetzelfde voor hem ook geldt wedden dat dit liedje stiekem over een frikandel speciaal of broodje hamburger ging en helemaal niet over zijn vriendje?

Liefs Kaat

 

 

0 comments on “Lieve Sabrina,Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *